Einstein'in 24 Saatte Çözdüğü Soru

Konusu 'Serbest Salon' forumundadır ve CAN505 tarafından 21 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. CAN505 PROFESSIONAL Yönetici Süper Moderatör

    Mesajlar:
    4.955
    Beğenileri:
    5.224
    Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    ai39.tinypic.com_2ag272c.


    Bu soruyu einstein 24 saate yakın bir zamanda çözmüş.

    Soru şöyle:

    Orda bulunan top her kareden geçecek fakat çapraz gitmek yok. En sonunda bulunduğu yere geri gelecek ve de her kareden yanlızca bir kere geçilebilir.




    *** Cevabı Yarın Akşam Yazacağım Dostlar ***
     
    #1

  2. Similar Threads
    Forum Başlık Tarih
    Haber Hattı Einstein'ın Görelilik Teorisi Yine Doğru Çıktı 11 Ocak 2013
    Haber Hattı Yoksa Einstein'ın teorisi çöküyor mu? 1 Kasım 2011
    Haber Hattı 24 saatte 220 Milyon Dolar! 13 Kasım 2012
    Haber Hattı Saatte 4800 Km Yapan Yolcu Uçağı (Video) 23 Haziran 2011
    Haber Hattı 127 Saatte Yaşam Mücadelesi 8 Aralık 2010

  3. aliesk Süper Paylaşımcı

    Mesajlar:
    774
    Beğenileri:
    77
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    valla einstein 24 saatte cözdüyse ben yaaşrsam eger 24 sende cözerim
     
    #2
  4. lirmak Uzman Downloatör

    Mesajlar:
    1.373
    Beğenileri:
    1.174
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    Nevarki ben dakikasında çözdüm.Einstain boşuna 24 saat uğraşmış.Şaka demiyom 1 dakikada çözdüm olayı.Biraz istek olsun ozaman söylerim.
     
    #3
  5. heddam "Ne kadar ekmek o kadar köfte.." Süper Paylaşımcı

    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    242
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru


    valla lirmak ağabey bence senin değerin bilinmiyor....:D sana dediğim gibi kitap yaz ... moderatör ol... davsota bir israilliyi..... :swear: sonra meşhur olursun :eek:leyo2:
     
    #4
  6. tenzin Proleter Yönetici Admin

    Mesajlar:
    8.325
    Beğenileri:
    6.776
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    valla ben de çözdüm :smile:
     
    #5
  7. genius Live With Ideal

    Mesajlar:
    396
    Beğenileri:
    24
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    soyleyin cevapi da bakalim dogru mu?
     
    #6
  8. tenzin Proleter Yönetici Admin

    Mesajlar:
    8.325
    Beğenileri:
    6.776
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    sıkı durun sizi şok edecek cevap geliyor söylüyorummmm.

    Ortada bulunun top kareleri gezip geri aynı yere gelecek deniliyor madem aynı yere geri gelecekti Einstan boşuna 24 saat uğraşmış.Ben ellemedim topu aynı karade bıraktım.Hepsi bu.Nasılsa amac eski kareye geri getirmek ellemeyin yerinde dursun size bi zararı varmı.Bunla uğraşacanıza film indirin.Haklı değimiyim biraderlerim.:::smile:))
    Aynen Rahmetli Kemal Sunal(Allah mekanını cennet eylesin)gibi cevapladım yavvv
     
    #7
  9. heddam "Ne kadar ekmek o kadar köfte.." Süper Paylaşımcı

    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    242
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    doğru söze ne denir.... :eek:leyo2::eek:leyo2::eek:leyo2:
     
    #8
  10. tenzin Proleter Yönetici Admin

    Mesajlar:
    8.325
    Beğenileri:
    6.776
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    Yavv.. Dün gece de uğraştım eve geldim şimdi yine baktım. her seferinde mutlaka 1 kare boşta kalıyor. Hayır top da ortada bir yerde olsa hadi neyse. Kenarda gıcık bir yerde alternatif az geri gelmek için. :D
     
    #9
  11. CAN505 PROFESSIONAL Yönetici Süper Moderatör

    Mesajlar:
    4.955
    Beğenileri:
    5.224
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    ai41.tinypic.com_dqiza0.
     
    #10
  12. tiley Müdâvim

    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    6
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    Zormuş gerçektende bakalım çöze bilecekmiyim?
     
    #11
  13. tiley Müdâvim

    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    6
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    bu cevap yanlııış
     
    #12
  14. Dede Müdâvim

    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    5
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    Einstein bunu 24 saatde çözmüş ise ... bilindiği kadar akıllı bir adam değilmiş...zaten o sığır yüzünden atom bombası yapıldı ve milyonlarca insan öldü japonyada...Gelmiş geçmiş en büyük salak Einstein dır bence ... birde onun kankası nobel denen zibididir oda dinamiti icat etti...
     
    #13
  15. Hazad Ziyaretçi

    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    dede az cok dedıgıne katılıyorum ama bazılarınıda yabana atmamak gerekli
    gunluk yasantımızda kullandıgımız teknolojılerın alt yapısı bu ve bunun gıbı adamlara ait...

    yinede güç dengesızlıgını yaratmaya vesıle olmustur...
    Bıraz tıpla ilgilenseydı sankı daha ii olurdu:D:D:D
     
    #14
  16. realmoscow Ziyaretçi

    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    Soru şöyle ise :

    Orda bulunan top her kareden geçecek fakat çapraz gitmek yok. En sonunda bulunduğu yere geri gelecek ve de her kareden yanlızca bir kere geçilebilir.

    Cevap :

    Top atlayarak giderek her kareden geçer. Yani karelerin dışına çıkmasına gerek yok. Einstein için üzgünüm ama cevap bu ... İki kare birden de atlayabilir 3 te... O bir top. Kural bir kareden bir kez geç ve çapraz geçme ise :smile:
     
    #15
  17. kötükedi yuXéXés

    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    122
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    Ya arkadaş bu ne!gece gece ne koptum yaa!!:smile::smile::smile::smile::smile::smile:
     
    #16
  18. CAN505 PROFESSIONAL Yönetici Süper Moderatör

    Mesajlar:
    4.955
    Beğenileri:
    5.224
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru

    Konu zeka bölümünden alınıp eğlence bölümüne taşınacak hale geldi dostum...:D
     
    #17
  19. kötükedi yuXéXés

    Mesajlar:
    488
    Beğenileri:
    122
    Cevap: Einstein'in 24 Saat' te Çözdüğü Soru


    Vallahi CAN dostum, tam kapatıyordum sayfayı ,bi baktım Dede arkadaşımız,vermiş veriştirmiş..tabirler de çok komik : SIĞIR-EINSTEIN ,ZİBİDİ-NOBEL :blink: .. zuhhhhhhhahahah hahah hooo!!:D:D:smile::smile:
     
    #18
  20. tanermertcan

    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    1
    Bu soruyu geçen yıl gördüm ve çözdüm. Görüyorum ki hala karenin üstünden geçerek soruyu çözmeğe uğraşanlar var. Karenin üstünden altından yanından geçmekle kareden geçilmiş olunmaz. Topun kareden geçmesinin tek yolu var o da karenin içinden geçmesidir. Diğer hiç bir hareket kareden geçme hareketi değildir.

    Daha anlaşılır olması için top kareyi ancak delip geçebilir diyebiliriz. Karenin düzlem parçası olduğunu topun ise bir cisim olduğunu gözden kaçırmadığımız zaman, yani soruyu iyi anladığımız zaman, çözümün ne kadar basitleşebileceğine örnek bir sorudur bu. Bu soruyu Einstein'in şu sözünden faydalanarak çözdüm:

    "Çözümü imkansız görünen problemleri mevcut düşünce yapınızla çözemezsiniz. Çünkü bu problemler bu düşünce yapınızın ürünüdürler."

    Cevap aşağıdadır:

    ai.imgur.com_v2JiZ.
     
    #19
    laztriks bunu beğendi.
  21. laztriks laz 2.0 Yönetici Admin

    Mesajlar:
    9.871
    Beğenileri:
    9.187
    Resim küçüktü tanermetcan, mesajını biraz düzenledim. Nihayet çözüm bulunduğu için de sevindik :D
     
    #20
    heddam bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş